top of page

Har du hørt Håndverkerens historie?

I 2010 satt vi, Terje og Tabita Hals, med fire unger og et ønske om å skape et levebrød ut av en drøm om å drive en kaffebar og kaffebrenneri. Spol frem i tid, til neste tiår, til den dag i dag, så driver vi både kaffebar med eget brenneri, en 60-talls iskrembar, og har en utvidet "familie" på 26 ansatte.


Siden Håndverkeren Kaffebrenneri åpnet sine første kvadratmeter har ryktet om oss spredt seg som ild i tørt gress: vi tar kaffe og kvalitet på alvor.Vi brenner for hånd på vår egen maskin, kverner ferskt og tilbereder med kjærlighet og presisjon. Vi har gjennom dette opparbeidet oss et solid omdømme, og er en kaffebar som virkelig verdsetter og prioriterer den fineste kvaliteten i hver eneste kopp.


Å finne sin egen vei

Vi har tidligere arbeidet i et stort kaffebrenneri som ble drevet av familien vår, men det ble kjøpt opp av et større selskap. I den forbindelse ble valget om å starte et eget konsept hvor vi kunne iverksette de kreative ideene våre enkelt. Vi ønsket å ta det hele ned på et håndverksmessig nivå, og vi ville skape noe så unikt at det ble interessant for oss å arbeide med hver eneste dag. Og i dag er det faktisk tredje generasjon i familien som også brenner kaffen her, da eldste sønn i huset også har lært seg håndverket.
En lidenskap for kaffe

For ti år siden både så, og var, Håndverkeren Kaffebrenneri noe helt annet enn den kafeen du ser i dag. På den tiden var valget om å starte kaffebar vågalt for familien vår. Kongens gate i Sandefjord, hvor kafeen ligger lokalisert, befinner seg noen kvartaler fra Torvet. Ville Sandefjords folket ta seg bryet med å gå de ekstra meterne for en ordentlig espressokaffe? Og enda mer relevant, ville de i det hele tatt smake forskjell? Ville de merke at vi hadde plukket ut bønner fra en spesifikk kaffeplantasje, fra akkurat den fjelltoppen i Kenya, latt bønnene modne til det rette øyeblikket, under de eksakte forholdene og kjent på luftfuktigheten den dagen, finjustert kaffemaskinen etter forholdene, og tilbredt hver eneste kopp med presisjon og omtanke? Svaret på spørsmålene var heldigvis: - Ja, folk merker den lille forskjellen. Det er det som er så interessant og morsomt. En må aldri undervurdere kundens smakssans, og ønske om kvalitet i de produktene en konsumerer. Nordmenn er blitt bevisste.


Dersom en var kunde for ti år siden kan en mimre tilbake til en versjon av Håndverkeren Kaffebrenneri som var prydet av reklameskilt fra Sunda-påleggets tid, fra gulv til tak var kafeen fylt opp av kopper og skåler, krydderier og sennep, gulrotsyltetøy og whiskeymarmelade, kjærligheter og karameller, kakebokser og kofferter, barbersett og jojoer - og i en jungel fylt av mange skatter, kunne en også få seg en god kopp kaffe.


I dag er Håndverkeren Kaffebrenneri preget av mørke eikedetaljer, delikate olivengrønne farger, en kaffebrenner fra merket Probat og en eksklusiv espressomaskin fra merket La Cimbali, som gjør det mulig å levere kvalitetskaffe til de rundt 400 kundene som tar turen innom kafeen daglig.Stadig står køen ut av døren, uavhengig av sesong. Daglig kommer det besøkende fra nabobyene, eller helt fra hovedstaden i ens ærend, for å smake på vår egenbrente kaffe. Det at vi har klart å skape kvalitetsprodukter, og et sted hvor kundene kan møtes, bygge relasjoner med både kjente og ukjente, gjør oss både glad og ydmyke. Opp i gjennom årene har kaffebaren bygget opp en solid gruppe av stamkunder. Det er mennesker i alle aldre, alt i fra 8-åringen med ukelønnen på 50-kroner som brenner i lomma, advokaten som tar med seg et pappbeger inn i neste møte, venneparet som møtes hver morgen for deres daglige oppdatering, eller fruen på åtti som endelig får kjøpt ferskbrent kaffe med seg hjem, akkurat som som "i gamle dager" - alle mennesketyper kommer hit, og er velkomne.


Mye mer enn bare kaffe

Dersom en går gjennom kaffebaren, ut gjennom bakdøren, åpner det seg en fargerik og praktfull oase av en bakgård. Her er det fullt av sitteplasser, palmer, blomster og lyslenker, som legger til rette for en hyggelig opplevelse i en unik atmosfære.Denne bakgården er kun halvveis inn i labyrintuniverset Håndverkeren Kaffebrenneri har å tilby. For opp en trapp, og inn en dør, utfolder det seg enda et konsept, nemlig Iskrembaren. Her er det et markant skifte, og en kan føle momentant at en har satt seg inn i baksetet med John Travolta og Olivia Newton-John filmen "Grease". Her er det skapt en verden tilbake til 60-talls Amerika, hvor sanger fra blant annet Elvis, Beach Boys og Johnny Cash spilles av gjennom høytaleren. Her kan en slå seg ned i flere mintgrønne dinere, og bestille flere ulike iskreasjoner - alt i fra softis og iskuler fra et bredt sortiment, til banansplitt, "Summer Surf", "Elvis", "Strawberry Fields", eller milkshakes. Her har vi skapt et lokale og konsept som virkelig skiller seg ut fra "den vanlige iskremkiosken".

Velkommen til oss

Vi ønsker å gi kundene våre en opplevelse og en følelse av tilhørighet når de besøker kaffebaren. Dette, i kombinasjon med håndverkfinesse og kunnskap om kaffe ønsker vi alle velkommen!

Comments


bottom of page